fredag 17 januari 2014

Början på mitt nya jag!!

Hej på er! Uppkomsten till bloggen Mitt feta jag började av att jag pratade med min gode vän Mimmi =) som även hon skriver blogg om sitt nya jag. Så jag tänkte att det skulle kanske vara bra att skriva lite och för en sorts dagbok där även mina vänner kan följa med. Och så har jag antagit en utmaning, att i april-maj beroende på vädret så skall jag, min svägerska S och hennes syster M tävla i "roskisbacken".

Lite bakgrundsfakta...Är född på 1980 och har alltid känt mig stor. Var alltid den som var störst, kraftigast av mina vänner, i skolan och på fritiden. I alla fall kändes det så. Inte var jag väl direkt överviktig utan lite rund och som jag brukar säga...mera kramgo än andra =)

Men nångång under början av 2000 talet började min vikt sakta men säkert att gå uppåt, jag åt fel och rörde lite på mej. Blev beroende av chips och åt ofta grillmat. Chipset har jag endast smakat lite av 3 ggr de senast 5 åren. Och genast efter det känt ett sug efter chips.

Då våren 2012 anlitade jag en personlig tränare för att komma i min brudklänning =) gick väl ner runt en 10 kilo men kroppen ändrardes mycket av träningen och kosten. Och jag var så fin dagen D då jag gifte mej med min älskade Andreas. <3

På hösten 2012 blev jag gravid men fick missfall och då började jag att tröst äta igen. Så resultatet av det var att jag gick upp en hel del. Sen blev jag gravid igen i början av året 2013. =) Och den 5.11.2013 föddes våran älskade dotter. Veckan innan hon föddes vägde jag mej på rådgivningen, 133 kg tung. Usch va jobbigt även om jag vet att mycket var vätska. Jag var jätte svullen, hade tungt med andningen, svårt att gå pga foglossning, hade högt blodtryck + att jag hade för högt blodsocker.

3 veckor efter förlossningen hade jag gått ner 15 kg i vätska och där har det stannat...å älskling lade ett ultimatum åt mej, jag måste ner till 95 kg innan vi försöker få ett syskon till våran dotter.

Men jag har ju bara mej själv att skylla. Jag har ätit för stora portioner mat, en massa gott under och efter julen....Hade kalas under julen + att vi hade 2 dop på 2 veckor...Men en bra sak är att jag har börjat röra på mej mera, varit ute med barnvagnen och hunden de dagar vädret tillåtit och så har jag börjat på världen bästa gymppass...GreatGirls =) även min mans pass är bra men den kan ja int vara på nu för nån av oss måste ju vara hemma med dottern.

Nu tror jag att jag avslutar för denna gång....skall ta och laga nå mat så att man ej magrar bort =)
2 kommentarer:

  1. Nå nu syns det ;-) fast du skrev väl efter att ja for!
    Jepp vi ska kämpa nu mot vikten tillsammans,e det mildare väder nästa vecka tar vi en promenad!Kram och tack för idag!

    SvaraRadera
  2. Halloi. Nu hitta ja de.. tänkt för me sjölv i biln heim att nu får e vara nog.. nu ska e minskas på chokointaget.. hejjar på från Bosund =) he komber vara tung dagar men belöningen baket e så myki betär.. =) tjemppiä =) hakar på jär på en deil åv utmaningen =)

    SvaraRadera