måndag 20 januari 2014

Det oemotståndliga suget!

Suget det jobbiga...usch vad suget efter allt sorters gott e jobbigt. =( Jag har så svårt att låta bli gott fast jag vet att jag borde. Ibland har jag sådant sug att t.ex när jag är i butiken kan höra när allt gott ropar efter mej!! Jag vet att man inbillar sej men i alla fall. Här hemma då man har nåt gott i skåpen kan jag sällan låta bli att äta det, och även om jag vet att det inte finns nåt i skåpen så kollar jag ändå om det skulle finnas nåt gott att äta...

Ibland så köper jag godis och har tryckt i mej det innan jag ä hemma, har typ mindre än 5 km hem från butiken...Sen mår man jätte illa av det söta + att man har dåligt samvete för att man smyger och undanhåller saker för sin älskade make. Ja vet älskling att ja har dålig karaktär...=/ Men vissa dar kan jag bara inte stå emot mitt avskydda sug.

Har nu sedan nyår ätit ganska så bra, även om det blivit en hel del gott, både i kakor å godis. Men jag tror att jag har ett sockerberoende även fast den inte är så svår...Borde månne ta en avgiftning igen..Den e skit jobbig, gjorde den sist inför bröllopet, våren 2012 då jag hade satsat med att ha en personlig tränare.Men då var den jätte jobbig, jag slutade med sött, kolhydrater och snus samtidigt. Ingen bra kombination + att jag gick från att vara en soffpotatis som inte tränade till att träna 4 ggr/ vecka. Jag var inget trevlig sällskap under de 3 första veckorna kan jag säga.. Jag satt och grät vid matbordet här hemma då älskling åt smörgås med maten, på jobbet kunde jag inte sitta och gråta vid maten men jag var inte glad åt jobbar kompisarna, när dom satt och mumsade på sina goda smörgåsar.

Idag kan jag ju skratta åt det hur jag kunde sitta och tänka att jag skulle kunna klå skiten ur den som satt vid bordet med sina goda smöggisar och att säga att dom skulle hålla käften och sluta gnälla om sina torra brödkanter...Dom fick ju i alla fall äta den. Men jag hade ju satt mej själv i denna situation.

Idag stod jag på vågen och jag vägde 120 kg, gått upp 2 kilo i vätska + nåt annat....ej så skoj men får skylla mej själv då jag ätit mycket sött. Dubbel suck...Skall försöka ta i med hård handskarna nu...Önskar att vädret skulle bli lite varmare så att man skulle kunna gå ut med dottern och hunden på promenader. Skall även försöka få in mera grönt i kosten.. Har lite svårt med kaninmat =) Men en dag i sänder och i morgon är det ett en ny dag, ett nytt oskrivet blad...Tack för idag!! Imorgon tar vi nya tag... =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar